Simpel als de NS

Voor als het doorgaat en dat zal wel, want de NS zijn niet voor niets de NS.

Een enkeltje is geen retourtje. Met een enkeltje ga je ergens heen. Met een retourtje mag je ook nog terug naar de plaats waar je vandaan kwam. Simpel, toch? Omdatde OV-chipkaart die al tig keer is gekraakt maar nog steeds niet onveilig genoeg is bevonden om ‘m af te schaffen, het niet kan bevatten, wordt het retourtje opgeheven. Als jedan noodgedwongen twee enkeltjes koopt is dat zes procent duurder dan een retourtje.

Op de meesteperrons zijn geen loketten meer, daar staan alleen kaartjesautomaten (waar mijn pinpas dan ook nog om de haverklap ongeschikt wordt verklaard).Daar kun je dus geen retourtjes kopen met de OV-chipkaart. Op de zeldzame stations waar wel een loket is, blijven de retourtjes bestaan. Maar een kaartje kopen aan het loket, is sowieso weer 50 cent duurder dan via de automaat, dat zijn dan personeelskosten ofzo. Logisch, toch? En die zes procent komt er dan alsnog gewoon bovenop. Dus ook aan het loket is de prijs van een retourtje die van twee enkeltjes + 50 cent. Waarom zou je dan naar het loket gaan om een retourtje te kopen?

Het is dat ik leuke jongen uit de trein soort van een klein beetje aan de NS te danken heb. Het is dat vanaf 1 september mijn OV-studentenkaart geldig is (hosanna, jippiejaaajeeeee!!!), maar anders ging ik nu zitten broeden op actie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s