Klein meisje in grote wereld

Voor wie vol spanning op mijn avonturen als academicus wacht. Sorry. Mijn laptop is jammerlijk overleden, dus ik kon niet eerder. Zit nu op de unie een blogje te typen…

Ik voel me klein en een tikkeltje dom. Gister heeft het me een uur gekost om te ontdekken hoe het printsysteem werkt. Mijn ‘klasgenoten’ waren het vak aant volgen waar ik me niet meer voor in kon schrijven en ik dacht: "laat ik mijn tijd nuttig besteden" (uiteraard nadat ik eerst nog geprobeerd had alsnog toegelaten te worden). Ik had dus niemand om aan te vragen hoe het werkt. Behalve de mevrouw van de studentenbalie die me een papiertje overhandigde waar in het kort op stond hoe en wat. Er stond op dat ik een account nummer een een pincode gekregen zou moeten hebben in mijn inbox… niet dus. En dat ik mijn chipknip (die ik niet heb) eerst op moet laden… Na zoeken en klikken op de site van de faculteit en heel vaak op en neer lopen tussen de printers die op een andere verdieping staan dan de computers, had ik door hoe het werkte. Althans, ik kon printen omdat ik blijkbaar automatisch een bepaald tegoed heb. Het probleem van de chipknip kan ik dus nog even voor me uit schuiven.

En neem nu het fenomeen bibliotheek. Die heeft 12 verschillende ingangen op evenzoveel verdiepingen, die dan weer corresponderen met een bepaalde studierichting. En natuurlijk heb ik niet alleen maar boeken nodig uit de faculteit letteren. Sommige artikelen die ik nodig heb, staan op de verdieping exacte wetenschappen, omdat ze daar gemakshalve statistiek maar hebben ondergebracht, terwijl ik andere artikelen uit een geschiedenisboek moet halen.

Het goede nieuws is: Van de twee vakken die ik volg is de ene superinteressant en gegeven door drie leuke docentes en de andere is tot nu toe een stuk minder moeilijk dan ik had verwacht (dat is makkelijk praten na 2 lessen).

Over het algemeen zijn de Observaties van een ex-HBO’er:
* Alles is hier intimiderend groot.
* Alles moet je zelf uitzoeken.
* Waar zijn de kakkers? Ik heb nog geen enkel rechtopstaand kraagje of fout bootschoentje gezien. En ook nog geen roze bloesjes, beige broeken of dispuutsjasjes.
* Waar zijn de nerds? Vormeloze kleding en dikke brillenglazen heb ik ook nog niet gezien.

Eén reactie

  1. Voor nerds zit je verkeerd. Daarvoor moet je naar een technische universieit. Eindhoven, Twente of Leiden 😉

    En het is toch raar. Ze zouden gewoon op de website een faq moeten hebben. Een complete how-to die makkelijk uitgeprint kan worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s