Indrukwekkende agent

Ik zat net zomaar in een levensechte comedy. In een lange sliert staan we met onze fietsen voor het rode stoplicht. Helemaal vooraan een politieman met stoere politiemountainbike. Een forse man, te breed voor zijn politiejasje dat is opgekropen tot halverwege zijn rug. Eronder vandaan komt een niet erg charmant wit shirt. Een wilde, grijze haardos wordt enigszins door zijn helm op de plaats gehouden en op zijn kin groeit een onverzorgde, woeste, grijze baard. De rode wangen en rode neus maken het kabouterbeeld compleet. Net als ik denk dat het voor een snelle jongen kinderlijk eenvoudig moet zijn pistool of wapenstok te pakken te krijgen, fiets een oud vrouwtje ons tegemoet. Door het rode licht. "Mevrouw, wilt u wel eens op het rode licht letten?" zegt de agent. Het oude vrouwtje doet vanzelfsprekend of ze hem niet hoort en fiets door. Waarop de de grijze haardos en de dikke buik samen de achtervolging inzetten. Erg snel kwam agent Plop overigens niet vooruit, in tegenstelling tot het oude vrouwtje dat verdomd hard bleek te kunnen fietsen…

Helaas heb ik niet gezien hoe het afliep, want het stoplicht werd groen en mijn warme kamertje lonkte. Dus wie een leuk einde weet, mag het zeggen.

Eén reactie

  1. Haha! Om de een of andere reden zie ik het al helemaal voor me; een oud vrouwtje dat met haar handtasje op de vadsige agent staat in te meppen… Misschien dacht ze dat het een Hell’s Angel was, aan je omschrijving te oordelen zou me dat niks verbazen.

    On a more serious note; Ik las net het berichtje over de sterfdag van je vader, alsnog heel veel sterkte…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s