Aan het handje

Kan iemand mij uitleggen waarom leerlingen op de middelbare school steeds zelfstandiger worden gemaakt (tweede fase, zelfstudie) als ze vervolgens op de universiteit toch weer aan het handje worden genomen?

De docent van maandag was de ergste, maar zeker niet de enige, die ons er bij aanvang van het blok uitgebreid op wees hoe zijn colleges ons succesvol zullen voorbereiden op het tentamen. Dat het bijhouden van de literatuur onontbeerlijk is. Dat volledige inzet in de praktijkgroepen noodzaak is. Dat we niet ‘zomaar’ studenten zijn, maar dat we opgeleid worden tot wetenschappers en dat vraagt om speciale inzet.

Het was ooit een HBO-ding dat je 80% van de colleges moest komen opdagen, omdat jeanders zogenaamd je tentamens niet kon halen. Inmiddels is die ‘regel’ ook doorgedrongen tot de universiteit, althans tot de VU. Ik denk dan: als iemand zijn tentamens niet haalttenzij hij angstvallig aan het handje gehouden wordt, dan hoort hij sowieso niet opeen universiteit thuis. Maar wie ben ik? 

Eén reactie

  1. Je bent in ieder geval niet iemand die om de zoveel zinnen vraagt of we al nerveus van je worden. Daarin heb je een streepje, zeg maar streep, voor op een niet nader te noemen frustratie-opwekkend schepsel… Het is al bijna weer maandag, joechee! *not* 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s