Blij

Ik ben blij. Vandaag is fijn.

Daar dacht ik om 6.30 uur nog heel anders over. Ik was kapot, had spierpijn en mijn wimpers plakten hardnekkig aan elkaar. Ik voelde me alsof ik een hele nacht gefeest had. En dat terwijl ik al om 22.00 uur lag te snurken, nog voordat ik mijn neus goed en wel in mijn kussen had begraven.
Ik verwachtte een lange, saaie werkdag die van koffiedrinken aan elkaar zou hangen. In plaats daarvan kreeg ik lange rijen voor de kassa en stapels afwas om te verwerken. Heerlijk. En dat allemaal zonder iets kapot te maken en zonder mijn tere velletje te verschroeien aan de oven of de frituur (maar misschien kwam dat ook omdat de keuken vandaag niet mijn werkterrein was).
Eenmaal thuis trof ik een aangename stilte. Geen huisgenoot te bekennen. Een ideale omgeving om eens wat dingen uit te zoeken in de categorie KPN, achterstallige facturen en meer van dat fraais met op de achtergrond lekker hard mijn eigen muziek. Het internetabonnement blijkt inmiddels netjes op mijn naam te staan en de laatste factuur die ik gestuurd had, is keurig aan mij betaald. Dat simpele dingen blijken te kloppen, daar kan een mens blij van worden. Ik tenminste wel.
Desondanks moest ik eerst wat moed verzamelen voordat ik mijn inbox durfde te bestuderen. Verwachtte een boel school- en werkgerelateerde mailtjes. Het uitstelgedrag van vandaag was LA Ink, mijn nieuwe verslaving nu Miami Ink is afgelopen of naar een ander tijdstip verhuisd (???). Mijn verwachting kwam niet uit en het ene leuke berichtje na het andere lachtte me toe. 
Als klap op de vuurpijl belde ik de leuke jongen uit de trein en voor ik het wist was het 41 minuten en een paar seconden later. Daarmee haalde het telefoontje op zijn minst een top-10 notering. We hadden een grappig gesprek, want hij had ook een heerlijk drukke werkdag achter de rug. Zo’n dag waarop je collega’s zich afvragen waarom je zo vrolijk kijkt terwijl er zo veel te doen is. Nou, daarom dus!
Het blijft leuk om te horen dat iemand je lief vindt. Ook al is het aan de telefoon. Het mooie eraan is dat ik hem ook lief vind en ik dat dus vol overtuiging kon antwoorden. Ook al was het dan aan de telefoon. 

Vandaag is fijn. Dus ik ben blij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s