Schooljaar op z'n eind

Gister was ik rond deze tijd net pas thuis. Na het ALLERLAATSTE college van het premaster jaar had ik nog wat uitzoekwerk te doen op de VU. Ja, dat was ‘t dan. De laatste keer dit schooljaar opzitten en pootjes geven in een klein lokaaltje op de elfde verdieping van het hoofdgebouw.

De tijd is zo snel gegaan. Het lijkt pas een paar weken geleden dat ik me een nietig, klein, onwetend wezen voelde dat verdwaasd door de gangen van de VU dwaalde. Alles was groot en overweldigend en ik dacht dat ik er nooit mijn draai zou vinden. Die paar weken waren in werkelijkheid acht maanden en inmiddels weet ik hoe de printer werkt (al doet die lang altijd wat ik wil), kan ik soms de juiste artikelen vinden in de bieb en wijst de geur van geneeskundekoffie me feilloos de weg. Mijn draai heb ik gevonden, vooral dankzij een aantal studiegenoten waarmee ik een prima ‘werkstukkenteam’ vorm. Studiegenoten waar ik heerlijk tegenaan kan klagen, maar waarmee ik ook ontzettend kan lachen.

Betekent dat het laatste college voorbij is dat het nu vakantie is? Nee. Helaas. Voor me ligt een 137 pagina’s tellend XHTML-practicum. Rechts van mij een stapel artikelen, aantekeningen en transcripten die samen een scriptie moeten gaan vormen. Links mijn agenda vol onmogelijke deadlines. En recht vooruit een laptop die de laatste tijd meer kuren vertoont dan ooit tevoren. Er kwam al een Trojaans paard voorbij en de melding dat ik elders al was ingelogd op hotmail…

Als alles goed gaat (lees: als ik ooit een stop met dit vervloekte studie ontwijkende gedrag) zit het er 30 juni op. Dan moet alles ingeleverd zijn. Dan is er niets meer aan te doen. Betekent het dat het dan vakantie is? Nee. Helaas. Dan ga ik 6 weken fulltime werken. Maar dan ben ik wel super trots op mezelf!

Eén reactie

  1. *grijns* Wat lijken we soms toch veel op elkaar. 😉

    Enne… bloggen is níet SOGgen!! Al rijmt het nog zo mooi op elkaar. Bloggen is gewoon een levensbehoefte van professionele klagers. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s