Eerlijk gezegd

Tegen anderen zeg ik altijd dat het goedkomt, ook als het over mezelf gaat. Terwijl ik daar op het moment dat ik de woorden uitspreek wel eens aan twijfel. Maar in dit geval krijg ik de woorden niet eens over mijn lippen. Onderstaande regels ontving ik van mijn scriptiebegeleider:

Ik vind het eerlijk gezegd nog lang niet voldoende, in veel opzichten. Kortom: je moet nog heel veel werk verzetten. Of je het in augustus nog af kunt krijgen vraag ik me eerlijk gezegd ernstig af.

Deze regels spoken al sinds maandag door mijn hoofd, ze vallen me aan als ik broodjes sta te smeren en bijten me terwijl ik koffie inschenk. Tot twee keer toe de zinsnede ‘eerlijk gezegd’. Eerlijk gezegd had het van mij wel wat minder eerlijk gemogen. Als ik het bijgevoegde document open en alle ‘rode’ opmerkingen zie, krijg ik het benauwd.

Die benauwdheid grenst aan serieuze paniek. Want (officieel dan toch) als ik niet alle punten binnenhaal voor mijn pre-master jaar, mag ik geen vakken volgen in mijn masterjaar, en als ik op stage ga voordat ik 25 studiepunten in mijn masterjaar heb gehaald, kennen ze me de studiepunten voor die stage niet toe. Wat dan weer betekent dat ik na mijn stage nog een bak vakken moet volgen en minimaal een half jaar studievertraging oploop. Dat zou geen ramp zijn als ik er het geld voor had en makkelijk nieuwe woonruimte zou kunnen vinden na mijn stage. Maar dat wordt dus wel een ramp. 

Kan iemand mij helpen? Of kent iemand, iemand die mij kan helpen? Iemand die het vak conversatie-analyse onder de knie heeft? Of in ieder geval de wetenschappelijke denkwijze snapt die ervoor nodig is om dat vak toe te passen? Er kan onderhandeld worden over een vergoeding…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s