Ik word blij van Gent

Ik denk dat ik er in een vorig leven gewoond heb en er heel gelukkig was. Ik word blij van die stad. Loop er standaard met een lach op mijn gezicht. Ik heb maar twee maanden in Gent gewoond en dat was veel te kort.

Op weg naar Brussel dwaalde ik nog even door mijn oude buurtje waar de straten de naam van een vis dragen. Ik kwam langs de bruine-oude-mannetjes-aan-de-toog-cafeetjes "Maritiem" en "Het Scheepje". De sanseveria’s in de vensterbanken. De kleine Spar op de hoek waar iedereen met elkaar kletst. En die tussen de middag gewoon dicht is, omdat de eigenaar dan zelf ergens wil lunchen. De vele plantenbakken voor de deuren van de huizen aan de hofjes. De in knalkleuren geverfde gebouwen, naast de oude panden die ondanks gebladderde vensterbanken en slecht voegwerk hun status van weleer overeind houden.

Gent is de stad waar overdekte winkelcentra, in tegenstelling tot Hoog Catharijne, geen straf zijn. Mooie, statige panden (Gent Zuid, Post Plaza) waar de winkels geen afbreuk aan doen, maar moeiteloos in op gaan. Waar de vele kades niet vol staan met terrassen, maar waar iedereen zelf zijn flesje wijn of pintjes uit de nachtwinkel mee naartoe neemt. Waar ‘neusjes’ worden verkocht vanuit een busje.

Met moeite nam ik de trein naar station St. Pieter. Om in Brussel bijna even gelukzalig door mijn toekomstige buurt rond te dwalen. Is het nog geen januari???

Eén reactie

  1. Blij dat Gent je nog steeds kan verwarmen. Er zal hier ook altijd een plekje zijn voor jou. Hoe klein mijn huisje ook mag zijn.
    Het was leuk om je opnieuw een avondje voor mezelf te hebben. Jij past hier wel. Want je bent ook zo’n zalige genieter. Die liever stilstaat dan vooruitgaat.
    Lieve stroopwafelgroetjes (ze zijn al op!),
    Vanessa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s