'Hoe laat is het?'

Ze belt minimaal twee keer per dag naar het callcenter waar ik werk. Niet om naar een adres of telefoonnummer te vragen, zoals de andere bellers, maar naar de tijd. Ze klinkt schel en gehaast als ze haar enige vraag stelt: ‘Hoe laat is het?’ Ze is niet zomaar tevreden met het antwoord. Als ik zeg dat het 9 uur 30 is wil ze weten of het écht, exact, precies half tien is. Als ik daar niet zelfverzekerd genoeg op antwoord, dan vraagt ze het gewoon nog een keer.

Vorige week probeerde ik haar uit te leggen dat ze niet naar de goede dienst belt om de tijd te vragen. ‘Wij’ hanteren een starttarief van € 1,26 en kosten daarna nog 27 cent per minuut; twee keer per dag bellen is dus best een dure hobby. Bovendien weet ik de exacte tijd niet, want de klok die op het werk aan de muur hangt, loopt niet gelijk met de kerkklok, mijn horloge, mijn telefoon, of de tijdsindicatie rechtsonder in beeld op mijn computerscherm.

Paniek

Ze raakte volledig van slag door mijn uiteenzetting. Wilde niet luisteren. Herhaalde met steeds meer paniek in haar stem ‘Hoe laat is het?’ Ik ben absoluut geen deskundige, maar het labeltje ‘stoornis’ durf ik er wel op te plakken. Voortaan geef ik weer gewoon de tijd door die op mijn computer staat.

Al durf ik niet uit te sluiten dat ik nog eens een totaal verkeerde tijd doorgeef. Ik ben stiekem wel benieuwd naar haar reactie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s