Lekker wakker worden

20150121_134908
Doodgewone dingen die je hart doen zingen. Wat een prachtige zin. Eén van mijn favoriete bloggers heeft een rubriek in De Standaard Magazine waarin mensen die doodgewone dingen delen met de lezers. En Lilith zou Kelly niet zijn als ze haar medebloggers niet ook zou uitdagen een lijstje op te stellen.

Mijn dag begon meteen met zo’n ‘ding’. De wekker ging en ik ontwaakte langzaam uit mijn dromen op de prachtige klanken van Roads (Portishead). En dat op de dag dat ik opnieuw spuiten ga laten zetten en malariapillen ga bestellen omdat ik terug ga naar Benin. De eerste keer malariapillen in combinatie met de cd Dummy van Portishead was een bijzondere ervaring. Zes meisjes dansten op blote voeten alsof de nacht nooit zou eindigen.

Andere doodgewone dingen waar mijn hart van gaat zingen:

 • Mijn nichtje die gesprekken voert met ons stoffen konijn.
 • Duiken in een leeg zwembad, of in elk geval in een zwembad waar genoeg plaats is om in te duiken.
 • Handgeschreven kaartjes die in mijn brievenbus vallen.
 • Opdrachten afronden meer dan vijf minuten voor de deadline en die dan afstrepen op mijn nog-te-doen-lijstje.
 • Met de auto op tijd aankomen op mijn bestemming met mijzelf als chauffeur (dit is eigenlijk niet doodgewoon, want ik rijd zelden).
 • Complimenten over wat ik schreef, zeker in de categorie ‘dankzij jouw teksten, hebben we meer klanten’.
 • Na het sporten verbaasd concluderen dat ik dit keer niet heb gefoeteld bij het opdrukken.
 • De zon die naar binnen schijnt en via de fruitschaal een sterrenhemel tekent op het plafond in de keuken.
 • De zon die schijnt. Punt.
 • Op vrijdag, na een week hard werken, de voordeur openen en de heerlijke geur opsnuiven van een perfect gebakken visje. Vervolgens de deur naar de woonkamer openen en mijn lief met een schort voor aan het fornuis zien staan.
 • Belgische supermarkten. Ze zijn iets duurder dan de Nederlandse winkels, maar Gini, braadhaantjes en witte chocolade met pistache maken dat meer dan goed. Om maar een paar producten te noemen.
 • Zwerven door Parijs, Brussel, Berlijn of gewoon door mijn eigen stad.
 • Gesprekken met vrienden. Ook als die gesprekken confronterend zijn.
 • Lezen, altijd en overal.
  DSCN0030

 1. Pingback: lilith deelt haar doodgewone dingen | Tales from the Crib

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s