Paniek

Okee, ik ben dus echt te stom voor woorden. Waarom ik dit dan schrijf? Misschien om de paniek een beetje onder controle te krijgen. Net ontdekt dat ik me tot uiterlijk gister had kunnen inschrijven voor de colleges die ik ga volgen… of dus niet ga volgen…

Bij de uitnodiging voor de introductie (woensdagavond post geopend na mijn weekje Maastricht) zat ook een brief met algemene informatie. Vluchtig doorgelezen, zo te zien nergens iets belangrijks, niets vetgedrukt, nergens een datum.

Net terug van introductie die brief erbij gepakt. Elke student krijgt een centraal VU-emailadres (..) In de loop van september wordt er voor iedere nieuwe student een postvakje gemaakt (..) Voor het afgeven van werkstukken kun je terecht bij de studentenbalie… Aangekomen bij het kopje ‘inschrijven voor colleges en tentames’ doe ik wat er staat. Inloggen, vakken aanklikken en op enter duwen. In rode letters verschijnt de waarschuwing in beeld dat ik me niet meer kan aanmelden omdat de inschrijftermijn reeds verlopen is. Slik…

Het zal toch niet waar zijn dat ik nog voor ik begin al studievertraging oploop?! Dat ik nog 3 maanden of een half jaar mezelf in de weg loop? Dat ik hals over kop een fulltime baan moet gaan zoeken? Dat ik mijn studiefinanciering weer stop moet zetten en de helft van mijn collegegeld al heb weggegooid? Paniek!

 1. Hmm… Als het echt niet anders kan: Huilen. En als het toch niet gaat, gewoon met mentor of begeleider (of weet ik veel wie daar) overleggen en dan de vakken volgen van het eerste half jaar waar open colleges zijn. Dan kun je die alvast doen (voor zover ze ook in het eerste trimester gegeven worden). Dan moet je wat meer tentamens doen 2e trimester, maar kun je wel de leertijd uitspreiden over 2 trimesters.

  Is het te veel leren het 2e trimester dan doe je een paar herkansingen in het derde trimester. No biggy.

  Oh en een tip, ook als bedrijf zijnde, alles meteen doen zodra het kan. Belastingaangifte + betalen in de eetste week na het verlopen van eht kwartaal. Je post meteen openen en nakijken of je het weg kan gooien (je krijgt nogal wat spam als beginnend bedrijf). En schaf jezelf een goede kalender aan. Google calander ofzo. Krijg je ook mailtjes van wat er die dag op de planning staat. Alles goed bijhouden zodra het kan.

  PS nog even over het inschrijven: Je krijgt woensdag die brief en vrijdag had je je moeten inschrijven? Gewoon vertellen dat je die post niet had gekregen omdat je niet aanwezig was. Daarbij denk ik dat het aantal inschrijvingen meer als een indicatie dient i.v.m. planning van ruimtes e.d. en zal het nog mogelijk zijn je in de database bij lessen erbij te proppen. Als dat niet zo is moet je ze maar eens vragen of ze het nu echt erom doen om ambtenaar te zijn of dat ze misschien toch gebruik willen maken van hun hersenen.

 2. Dankjewel voor je uitgebreide en zeer bruikbare reactie. Ik ben niet zo goed in op commando huilen, maar in dit geval is even alles geoorloofd.

  Het rotte is, die post heb ik dus geopend een dag voor de laatste inschrijfdatum, dus het zou nog net hebben gekund, maar in die post stond nergens een datum genoemd. Die zag je pas bij het inloggen en toen was ik al te laat šŸ˜¦

 3. Ah, crap!

  Nou ja, als het er niet duidelijk in stond kon je het redelijkerwijs ook echt niet geweten hebben. Dus dit geval is duidelijk te wijten aan een communicatiefout hunnerzijds.

  Gewoon zeggen dat jij nu de dupe bent van hun (grove) fout, en dat ze er maar wat op verzinnen!

  Of huilen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s