Ligt het aan mij?

Lees en hoor op heel veel plekken dat Nederlanders zo lang wachten met trouwen en kinderen. En dat trouwen sowieso een achterhaald instituut gevonden wordt. En dat koophuizen niet te betalen zijn voor starters. Maar wat ik om mij heen zie is heel anders. Jongens die toen ik ze de laatste keer sprak nog in de categorie ‘ik word nooit volwassen, dus lang leve de lol’ vielen, worden vader en hebben voor dat doel alvast een rijtjeshuis in een dorp gekocht. Meiden die op de middelbare school nog nog nooit hun oog op een kerel hadden laten vallen, blijken – zo meldt hun hyvespagina – al jaren getrouwd en moeder. Maar ook de meiden die tijdens hun studententijd nog een gemidelde ‘kerel-inruil-frequentie’ van een maand hadden, blijken inmiddels in het trotse bezit van een bakfiets en een stacaravan.

In trouwen zie ik niets en ik moet nog lang niet (misschien wel nooit) denken aan samenwonen, huizen kopen of kinderen krijgen. En soms, ineens, twijfel ik daarom aan mezelf. Ligt het aan mij? Ben ik wel normaal?

 1. Ik heb een huisje, niet gekocht, maar wel een huisje. Trouwen ga ik nooit doen, al heb ik wel een vriendin waar het nooit mee uit zal gaan en kinderen… Die komen er ook nooit. Blijf jezelf. Weet wel dat je voor je 40e toch de beslissing moet maken of je kinderen wilt of niet. Tot die tijd… lang leve de lol!

 2. Euhhh….vergeten:
  op mijn hyves pagina vind je dat ik gescheiden ben en al 2 kids heb van 2 verschillende vaders…..Ooohhhhh wat ben ik slecht he???

  Nou ik voldoe in ieder geval niet aan de standaard huisje boompje beestje….hahahaha

 3. Oh, je bent ZO ONTZETTEND niet de enige! 😀

  Ik zou wel ooit een huis willen kopen, maar dan wel als ik genoeg geld heb om een villa aan te schaffen 😉
  Trouwen vind ik zwaar overschat, en over kinderen krijgen twijfel ik al jaren niet meer; ik wil ze niet!

  Nee, ook niet als ik later groot ben (wat krijg je dat vaak te horen zeg… nu bijna 30 en nog steeds vol overtuiging kindervrij)

  Mocht je erover willen praten, je weet me vast wel te vinden, ghehe.

 4. pfiew, altijd goed om te lezen dat ik niet de enige ben. Echt, ik vind het soms doodeng, vriendinnen die jonger zijn dan ik die al een trouwdatum hebben gepland. Mijn jongere zusje die al jaren zeker weet dat ze wil trouwen en kinderen wil. Ik heb dat niet.

  @Sylvia: haha, inderdaad, dat is ook niet standaard. Maar ik neem aan toen je trouwde dat je dacht dat het voor altijd was? En dat je met hem huisje, boompje, beestje en kinderen zou krijgen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s