Broertje

Ik mis hem soms meer dan dat ik mijn vader mis. Het is bijna vier maanden geleden dat ik hem voor het laatst gezien heb. En toen keek hij -na een redelijk goed begin- mij en mama bijna zijn kamer uit. Hij wil geen contact met me, vindt dat ik me te veel met hem bemoeide. Of niet genoeg naar hem luisterde. Of niet geinteresseerd genoeg was in zijn vriendin. Misschien vindt hij ook wel iets heel anders, we communiceren immers niet met elkaar. Mijn vader is dood, daar is geen herstellen meer aan. Mijn broertje is springlevend en tot voor kort woonden we praktisch bij elkaar om de hoek. Vlak voordat het mis ging, hadden we (vond ik) ondanks het leeftijdsverschil een goede band. Deden af en toe een drankje samen, of een concert.

Met Kerst een jaar geleden ging het mis. Maar hij was er toen in ieder geval wel. Dit jaar verwacht ik hem niet eens. En dat doet pijn.

Ik blijf me maar afvragen wat ik kan doen. Bellen durf ik niet, bang voor het geluid van een telefoon die niet opgenomen wordt. Mailen en sms’en doe ik regelmatig, maar altijd zonder antwoord. Ik hoor het voortdurend van anderen: "Het komt wel goed, over een paar jaar zal hij wel inzien hoe belangrijk zijn familie is, hij weet heus wel dat jullie achter hem staan, hij houdt ook van jullie maar zit gewoon even met zichzelf in de knoop…"

Ik weet het niet. Ik weet wel dat ik er zelf behoorlijk mee in de knoop zit.

  1. Ik zou zeker niet opgeven.
    Blijven mailen en smsjes sturen. Hoeft niet lang, gewoon kort. Dat je aan hem denkt enzo. Dan weet hij iig dat je hem niet vergeten bent. Zodra hij dan klaar is naar je toe te komen dan heeft hij waarschijnlijk niet het gevoel dat jij nu hebt. Bang om contact te zoeken.

  2. Hopelijk draait ie wel weer bij, ik weet ook echt niet wat je zou kunnen doen om hem over te halen.

    Zolang je laat merken dat je hem respecteert en vertrouwt, en als volwaardig beschouwt… (wat rijmt dat mooi :P)

    Veel meer kun je denk ik toch niet…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s