Vrije Universiteit Amsterdam: een wonderlijke, ondoorgrondelijke instelling

Heb een paar keer met mijn ogen geknipperd. Ben even opgestaan en weggelopen om daarna opnieuw het mailtje van de VU te bekijken. Het staat er echt.

Ongelofeloos. Na twee stage- en scriptievoorstellen die alletwee werden afgekeurd -eerst niet wetenschappelijk genoeg, vervolgens was de link tussen stage en scriptie niet sterk genoeg- staat er nu zwart op wit te lezen: ‘Ik kan op dit moment niets voor je doen. Je kunt pas een stageverzoek indienen als je minimaal 25 studiepunten in je masterjaar hebt gehaald.’ Pardon?

Nu wordt het zeker weten een stage zonder begeleiding/goedkeuring van de VU, want op 25 studiepunten kan ik niet wachten. Die kan ik op zijn vroegst in de tentamenweek in december binnenhalen. De cijfers weet ik pas in januari. Voordat mijn verzoek is goed- dan wel afgekeurd is het februari. En dan hoop ik toch echt al twee maanden in Brussel te zitten.

Ongelofelijk hoe ver een universiteit van de realiteit af kan staan. De VU is een wonderlijke, ondoorgrondelijke instelling. Je kunt er alle kanten op, behalve de goede.   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s