Krijg ik ineens een baan aangeboden

Dat heb ik weer!

De telefoon gaat. Eigenaar R van communicatiebureau K te M aan de lijn.

"Heb je het druk?"
"Nog een scriptie en twee werkstukken te gaan. En dan 6 weken fulltime de horeca in."
"Ik bedoel eigenlijk vanaf september."
"Vanaf september wil ik 30 studiepunten halen in 3,5 maand. Dus dat is best wel druk. Hoezo?"
"Studiepunten?! He verdorie, ik dacht dat je na dit jaar klaar was. Je lijkt me wel een geschikte hoofdredacteur van het blad waar je toch al voor schrijft. Nou ja, dat zit er dan niet in. Weet je nog iemand anders?"

Maandenlang heb ik in M naar een leuke baan gezocht, waarbij een baan als hoofdredacteur bij een jongerenblad hoog op het verlanglijstje stond. Dat liep telkens op niets uit, dus besloot ik weer te gaan studeren. Die studie maak ik af, al is het maar omdat een baan bij een ambassade ook heel hoog op het verlanglijstje staat. Maar verdorie, als ie er een jaar eerder mee aangekomen was, zat ik nu niet zo in de werkstukken- en scriptiestress.   

Eén reactie

  1. Verdraaid… Dat zul je nou altijd net zien. *grmpf*
    (al ben ik stiekem wel heel blij dat-ie nu pas belt, anders had ik m’n studiestressmaatje moeten missen ;))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s