Mr. Tangconstructie

Na zes weken kroketten bakken, twee weken scriptie typen en 3 dagen Pukkelpop zijn er nog maar een paar schoolvrije dagen over. Dat geeft niet. Ik heb er eigenlijk wel weer zin in. Iets van ritme. Geneeskundekoffie op maandagmiddag. Klaagwedstrijden houden met studiegenoten. Soms zeer zinnige en interessante dingen opsteken. Over interviews bijvoorbeeld. Benieuwd of ik bij dat vak te horen krijg dat ik interviews al jaren verkeerd aanpak. Het enige waar ik torenhoog tegenop zie zijn de lessen van Mr. Tangconstructie. Helaas had ik me al voor zijn vak ingeschreven voordat ik wist dat hij het ging geven. Nu is het te laat om nog een ander vak te kiezen. Behalve van de frase "als ik praat moeten jullie stil zijn" is Mr. Tangconstructie vooral berucht vanwege zijn totale gebrek aan taalgevoel. Hoe het kan dat hij per 1 september in dienst treedt bij de Faculteit Letteren? Geen idee!

Ik heb ze bewaard, zijn tenenkrommende, jeukaanval veroorzakende, tragisch slecht samengestelde woorden en uitdrukkingen. Een bloemlezing:

Ik heb de tijd uit de ogen verloren.
Synchroniciteit.
Eenrichting en tweerichting.
Iedereen die bezig is met zo’n videoconferencing.
Er zit toch nog een manier van competitie uit.
Het zijn speciale special interest uitzendingen voor mensen die ehm erin geinteresseerd zijn.
Het was niet te merken dat de publieke opinie er anders over dacht.
Het was een garantie dat de ruiten werden ingebroken.
Boodschappen die zijn ingespreken.
Als dat het doel was om schattigheid te veroorzaken.
Hoe dat in zijn werk gaat steken.

Mijn grootste probleem met de man is dat ik totaal niet mee krijg wat hij ons wil leren. Ik heb het te druk met me ergeren aan zijn hemeltergend spraakgebrek om de waardevolle informatie uit zijn woordenbrij te filteren. Als het zou kunnen, zou ik af en toe mijn ‘taalradar’ uitzetten, maar helaas heb ik daar het knopje nog nooit van kunnen vinden.   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s