Eindejaarslijstjes

We zijn inmiddels halverwege december! Het perfecte jaargetijde voor eindejaarslijstjes. Deadlines zijn niet meer te negeren, maar voor studieontwijkend gedrag heb ik altijd tijd. Dus.

Mijn 3 grootste ergernissen in 2009:

  • Jaarbeursbezoekers: maakten van Hoog Sjachereine een hindernisbaan from hell. Bezoekers van de Jonge Gezinnen Beurs met stip op een. Hoe veel kinderwagens, kinderen en tassen kun je links en rechts dragen, achter je aantrekken of voor je uit duwen?
  • Mr. Tangconstructie: wist van een heel interessant vak (institutionele communicatie) een wekelijkse kwelling te maken. We haalden er een 7,5 voor, dat dan weer wel. En inmiddels hebben onze inktzwarte evaluaties hem bereikt. De arme man…
  • Mijn ex-huisgenoten: kregen het voor elkaar dat ik me soms een vreemde voelde in mijn eigen huis.

De 3 beste aankopen van 2009:

  • Mijn bordeauxrode mini-laptop: Hoe ik ooit zonder dat staaltje van technologisch vernuft heb gekund, ik weet het niet meer. Een laptop nog kleiner dan mijn toilettas, die nauwelijks een kilo weegt, die wel gemaakt lijkt voor de tafeltjes in de trein en waarop ik dus al reizend teksten kan tikken in plaats van te zitten denken hoe erg ik mijn tijd aan het verdoen ben op weg van en naar huis (wat momenteel een rekbaar begrip is).
  • Muts en handschoenen: vooral de handschoenen zijn met hun knalroze kleurtje bijzonder lelijk, maar omdat ze ook zoooooo welkom waren op het moment dat ik ze kocht, maken ze dat ruimschoots goed.
  • Boeken: dit in meervoud, omdat ik er in 2009 heel veel van aanschafte en ze allemaal op hun eigen manier goed waren.

Deze tijd van het jaar, feestdagen enzo, is de tijd bij uitstek om te delen. Dus, kom op, deel jullie eindejaarslijstjes met mij! Het lezen ervan bezorgt mij ongetwijfeld vele zalige studieontwijkende momentjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s