Chaos op bureau als teken van chaos in hoofd

Ik heb twee bureaus en momenteel zijn ze allebei een warboel. Stapels papier. Schreewende post-its. Halfgevulde flesjes. Onleesbare aantekeningen. Afgekloven pennen.

Thuis schreeuwen vooral blauwe enveloppen om aandacht. Jaaromzet eigen onderneming. Inkomstenbelasting algemeen. Eerste kwartaal omzetbelasting eigen onderneming. Ik vrees dat ze alledrie voor 1 april ingevuld hadden moeten zijn. Verder liggen er rekeningen, een bezwaarschrift, half uitgelezen tijdschriften en ‘to-do-lijstjes’ die al lang over hun houdbaarheisdatum heen zijn.

Op het werk smeken slordig uitgeschreven notulen om keurig uitgetypt te worden. Maar er ligt ook nog een onderzoek waar ik iets zinnigs over moet zeggen. Artikelen moeten uitgeprint en naar het archief gebracht. Vertrouwelijke berichten moeten door de schredder.

Helaas ziet de binnenkant van mijn hoofd er ongeveer net zo uit als mijn bureau. Chaos. Dus wat doe ik? Werkontwijkend gedrag vertonen. Verantwoordelijkheden ontlopen. Naar buiten staren als een raamambtenaar. En verzinnen hoe ik alweer onder de wekelijkse borrel uit kan komen, zonder dat mijn collega’s mij écht stom gaan vinden.

Er zijn van die dagen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s