Vakantie is goed voor me

Dat het voor mijn geest (humeur) goed is om af en toe vrij te hebben van het werken voor een baas, kunnen vele mensen beamen. Met stip op één de leuke jongen uit de trein, die dagelijks de volle laag krijgt over alle ergernissen op de werkvloer.

Voor mijn administratie is vakantie ook heel goed. Opgespaarde werkbriefjes worden ingescand en naar het uitzendbureau gestuurd. Rekeningen die nog net niet bij het incassobureau liggen, worden betaald. Opdrachtgevers waar ik nog geld van tegoed heb, kunnen steevast rekenen op vasthoudend e-mail en telefoonverkeer. En telkens als ik vrij heb, blijkt het de hoogste tijd voor een gesprek met mijn boekhouder.

Maar het allerbeste is vakantie voor mijn lichaam en mijn uiterlijk. Het ochtendritueel van snel sneller snelst douchen, afdrogen, aankleden, druipnatte haren in een slordig staartje frotten, ontbijten en naar het werk fietsen, maakt in tijden van vakantie plaats voor een uitgebreide dagbesteding.

Ik was me met de lekkerste douchegels, scrub mijn gezicht, smeer me van top tot teen in met bodylotion. Ik doe een maskertjes in mijn haar en trek er een kam door. Ik scheer mijn benen met een dikke laag scheerschuim, knip mijn teennagels en trek dwarsliggende wenkbrauwharen uit. Mijn gezicht krijgt een extra laagje dagcrème en mijn make-up wordt zorgvuldig aangebracht.

En de voordeur gaat pas open als mijn haar droog is.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s