Therapie #2

Te veel werk, chaos, vergeetachtigheid, nee zeggen, een manier vinden om te onthouden wat ik ook alweer aan het doen was, de ene taak afronden voor ik aan de andere begin, focus houden, beter plannen, tarieven aanpassen. Daar hadden we het vanmorgen over in mijn therapiesessie. De reden om in therapie te gaan, was immers – in eerste instantie – dikke, vette werkstress en alles wat daar aan vast hangt.

“Lieke, heel georganiseerd en planmatig ga je nooit worden. Een beetje chaos hoort bij jou, net als impulsief en spontaan zijn. Je bent creatief en creatieve mensen passen niet in hokjes. Dat moet je ook niet willen, dat maakt jou juist zo leuk.” Aldus mijn therapeut. Waarna ze zich haastte om te zeggen dat dat natuurlijk niet het enige is dat mij leuk maakt.

Het gaat beter dan dat het ging, maar het is nog niet zoals het was of hoe het volgens mijn gevoel moet zijn. Het komt té vaak voor dat ik mijn agenda open klik en niet meer weet wat ik ging opzoeken of dat ik aan het eind van de werkdag een e-mail bij de concepten zie staan omdat ik vergat op verzenden te klikken.

Wat ik kan doen om me beter te concentreren, weet ik natuurlijk al lang. Ik kon het lijstje zo opnoemen:
– Maak een lijstje 😉
– Doe 1 ding tegelijk.
– Zet alle notificaties uit.
– Verdeel je tijd in blokken: plan bijvoorbeeld een uur waarin je alleen je e-mails beantwoordt en plan een uur om door je sociale media te scrollen.
– Stel prioriteiten.
– Neem regelmatig pauze en ga dan liefst naar buiten.

“Ja dat helpt allemaal. Maar weet je, jij moet eerst eens helemaal afschakelen. De cortisol naar beneden. Wedden dat je daarna een stuk minder vergeet?”

Nog even volhouden tot 12 september dus 😀

Dit is de korte samenvatting van een sessie van bijna anderhalf uur. Natuurlijk ging het gesprek veel dieper. Soms brandde er een traan en had ik geen idee waarom. Niet alleen haar vragen, ook haar complimenten raken blijkbaar mijn emoties. Toch was het fijn. Na mijn vakantie staat er nog 1 afspraak. Ik ben benieuwd hoe het dan met me gaat.

  1. Je bent geweldig goed bezig lieverd! Stapje voor stapje. En mocht het een keer 2 stappen vooruit en dan toch weer 1 achteruit zijn, dan ben je gewoon de cha-cha aan het dansen. 😉 Ik ben het trouwens volmondig eens met je therapeut: jouw creatieve chaos maakt je juist zo heerlijk menselijk en leuk. We hoeven niet met z’n allen in dat keurslijf van efficiëntie en productiviteit. Bij ons op de HR-afdeling zeggen ze dan met een grijns: je bent gebakken zoals je gebakken bent, en die uitspraak ben ik best gaan waarderen haha.

  2. Wat bewonder ik jouw openheid, jouw manier van zaken te benoemen. Realiseer je je dat je wellicht andere mensen (volgers) helpt op deze manier ?
    Ga vooral door op de door jou ingeslagen weg….alles kump good 😊😉😘

  3. Stress doet heel veel. Zo te horen heb je een goede therapeut te pakken. Kalm aan, opladen, stapje voor stapje kom je er ook. En je bent al onderweg he. Dat betekent dat je per definitie al verder bent dan waar je was 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s