Wie ben ik?

  1. Ik heb platvoeten.
  2. Ik kreeg al borsten toen ik 10 was en had altijd ‘de grootste van de klas’.
  3. Ik droom enkel dingen die ‘in het echt’ niet kunnen.
  4. Ik spreek een aardig woordje Frans.
  5. Ik heb een talent/tik voor het ‘matchen’ van dingen. Sieraden in dezelfde kleur als mijn rok. Of een shirt in dezelfde kleur als mijn schoenen.
  6. Ik houd van groen.
  7. Ik heb veel littekens, waarvan één in mijn linker wenkbrauw. Ik kopte daarmee ooit een vensterbank.
  8. Ik wil nooit trouwen.
  9. Mijn mama en zusje zijn even klein als ik, maar wegen 20 kilo minder.
  10. Soms voelt het alsof mijn leven voorbij vliegt en dan ben ik bang dat ik niet genoeg tijd heb om mijn dromen te realiseren. Toen mijn papa veel te jong stierf, stonden er nog dromen op zijn lijst.

Leergierig en nieuwsgierig. Chaotisch in mijn huishouden, maar gestructureerd in mijn werk als tekstschrijver en eindredacteur. Ik woon in Maastricht, samen met mijn lief, die ik voor het eerst ontmoette in de trein. Vandaar dat ik hem ‘de leuke jongen uit de trein’ noem.

Sinds ik kan schrijven, doe ik dat ook. Op de basisschool schreef ik een oneindig vervolgverhaal over Soppie de mier die een relatie had met Tina de miereneter. Elke ochtend las ik een nieuw hoofdstuk voor in het kringgesprek. Later vulde ik dagboek na dagboek met mijn overpeinzingen, pende ik agenda’s van klasgenoten vol en schreef ik lange brieven naar mijn vriendinnen.

Ik houd van enthousiasme, gedrevenheid en spontane acties. Ik heb een hekel aan onverschilligheid, onbeleefdheid en onrecht. En mijn nekharen gaan overeind staan van spelfouten (zeker als ik er in mijn eigen teksten nog ontdek, aaaargh!).

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan lezen, luisteren, kijken, koken, proeven, snoepen, wandelen, zwemmen en reizen. De lijst van landen die ik nog wil bezoeken is lang. En die blijft lang, omdat ik óók altijd terug wil (en ga) naar plekken waar ik al ben geweest.

In deze blog kom je ook nog heel wat over mij te weten. Mocht je daar behoefte aan hebben.