Wie ben ik?

Klein van stuk en met een ontembare bos krullen. Leergierig en nieuwsgierig. Chaotisch in mijn huishouden, maar gestructureerd in mijn werk als tekstschrijver en eindredacteur. Ik woon in Maastricht, samen met mijn lief, die ik voor het eerst ontmoette in de trein. Vandaar dat ik hem ‘de leuke jongen uit de trein’ noem.

Sinds ik kan schrijven, doe ik dat ook. Op de basisschool schreef ik een oneindig vervolgverhaal over Soppie de mier die een relatie had met Tina de miereneter. Elke ochtend las ik een nieuw hoofdstuk voor in het kringgesprek. Later vulde ik dagboek na dagboek met mijn overpeinzingen, pende ik agenda’s van klasgenoten vol en schreef ik lange brieven naar mijn vriendinnen.

Ik houd van enthousiasme, gedrevenheid en spontane acties. Ik heb een hekel aan onverschilligheid, onbeleefdheid en onrecht. En mijn nekharen gaan overeind staan van spelfouten (zeker als ik er in mijn eigen teksten nog ontdek, aaaargh!).

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan lezen, luisteren, kijken, koken, proeven, snoepen, wandelen, zwemmen en reizen. De lijst van landen die ik nog wil bezoeken is lang. En die blijft lang, omdat ik óók altijd terug wil (en ga) naar plekken waar ik al ben geweest.

‘Stukjes schrijvend de wereld rond’, was altijd mijn droom. En anders correspondent in Parijs. Wat niet is, kan nog komen.

Advertenties